ANKARA / MAMAK - Şehitler Ortaokulu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Bakanlığımızın himayelerinde başlatılan 'Dilimizin Zenginlikleri' projesi sayesinde öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini yakından tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecekler.

Aralık ayı  yarışmalarında ortaokullarda: Yunus Emre Sözlüğünden seçilecek en az üç kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturulması etkinlikleri yapılacaktır.

Bu kapsamda yarışmaya katılacak öğrencilerimize başarılar dileriz.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.

EN İYİ CÜMLE/AFİŞ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ İÇİN TIKLAYINIZ.

AMAÇ:  "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Yayın: 14.12.2023 - Güncelleme: 14.12.2023 14:20 - Görüntülenme: 195